Index Vakbarát Hírportál

Jakab Péter: Karácsony Gergely maradjon a fővárosban és tegyen rendet

2021. szeptember 1., szerda 21:43

„Én azt mondom, a főpolgármester maradjon főpolgármester, és tegyen rendet a városban” – ezt mondta Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje a 444-nek adott interjújában. Szerinte Karácsony Gergely legfőbb feladata a fővárosi szavazók mozgósítása kell legyen, míg neki és a Jobbiknak a vidéket kell megszólítani. Hozzátette: az előválasztás győztese mögé minden ellenzékinek be kell állnia. 

A politikus egyben a Kétfarkú Kutyapártnak is üzent, azt mondta: „Amikor a rezsim lebontása a tét, senki nem vihet el viccből százalékokat", utalva arra, hogy a párt nem száll be az ellenzéki összefogásba.

A saját politikájáról beszélve Jakab Péter úgy fogalmazott, hogy  „a tisztességes emberek hangját” viszi be a parlamentbe, „ami nyers, őszinte, a hazug embernek néha bántó”. Arra a kérdésre, hogy miniszterelnökként fog-e változtatni a stílusán, azt mondta, hogy továbbra is „őszintén, igazságosan” fog beszélni, „ahogy az emberek elvárják”.

Jakab Péter arra a kérdésre is válaszolt, hogy el tudná-e képzelni Orbán Viktort ellenzéki képviselőként.

A börtönválogatott csapatkapitánya lesz, nem a Fidesz frakcióvezetője. Ez a célunk.

– mondta, hozzátéve: szerinte minden, az országgyűlésben ülő fideszes politikus bűnrészes. „A kis fideszes hivatalnoknak, aki félelemből kiszolgálja ezt a rendszert, én békejobbot kínálok, de aki csúcsvezetőként építi, azt én nem tudom tolerálni” – fogalmazott Jakab Péter. 

Rovatok