Index Vakbarát Hírportál

Jogerős: Hadházy Ákost nem verték meg 2018-ban

2021. szeptember 1., szerda 11:38

2018 áprilisában a vezető hírek között szerepelt (az Index is beszámolt róla), hogy az LMP választási kudarcát követően Sallai Róbert Benedek a párt etikai bizottságának ülésén úgy fellökte a választáson visszalépett Hadházy Ákost, hogy mentő vitte el.

Sallai azóta visszavonult a politikától, most azonban közösségi oldalán azt közölte, hogy az elhíresült 

„Hadházy–Sallai-ügyben” megszületett a másodfokú, jogerős döntés, amely kimondta, hogy nem követett el garázdaságot, nem követett el testi sértést, nem ütötte meg Hadházyt, következésképp semmilyen látlelet nem állt rendelkezésére Hadházy korábbi állításainak alátámasztására.

Sallait a bíróság becsületsértés vádjában azonban elmarasztalta, és egy év próbára bocsátotta, mivel politikustársa „megalázó” helyzetbe került, amikor a földre esett. A bíróság ítélete szerint a konfliktus során megsértette Hadházy emberi méltóságát. 

Schiffer András, a párt korábbi elnöke emlékeztetett, a korábbi sajtóhírek arról szóltak, hogy Sallait többen próbálták lefogni, miután megütötte Hadházyt, aki a radiátorba beütötte a fejét, és mentő vitte el a helyszínről. A most megszületett ítéletet úgy kommentálta, hogy

Sallait senki nem akarta lefogni, nem ütötte meg Hadházyt, aki nem ütötte be a radiátorba a fejét, és még látlelet sem született az incidens után. A többi történelem. 

Hadházy is reagált az ítéletre, azt írta: a másodfokú eljárásban a bíróság a bizonyítékok (többek között videófelvétel) alapján is bizonyítottnak látta, hogy

Sallai az indulatos káromkodással kísérve lelökött a székről, az enyhítő körülményekre figyelemmel (vádlott betegsége és az azóta eltelt hosszú idő) intézkedésként a vádlottat egy év próbára bocsátotta. 

A perben Sallai Róbert Benedek jogi képviseletét Bárándy Gergely volt szocialista országgyűlési képviselő látta el.

Rovatok