Index Vakbarát Hírportál

A Semmelweis Egyetem egyedüli magyarként bekerült a világ háromszáz legjobbja közé

2021. szeptember 2., csütörtök 16:04

A felsőoktatási intézményekkel foglalkozó Times Higher Education magazin beválasztotta a legjobb háromszáz egyetem közé a Semmelweis Egyetemet a legfrissebb rangsorában – közölte honlapján a felsőoktatási intézmény.

A Mária Terézia által 1769-ben alapított szervezet egy évvel ezelőtt a 426. helyet szerezte meg, most 149 helyezést javítva a 277. helyen végzett a rangsorban, ezzel a magyar egyetemek közül a legjobb eredményt érte el, valamint a TOP 500-ban a második legtöbbet lépte előre az európai felsőoktatási intézmények közül.

Ez megerősíti, hogy a megfogalmazott ambiciózus célok mentén jó irányban halad az intézmény fejlődése, köszönhetően az egyetemi polgárok kiemelkedő teljesítményének

– közölte Merkely Béla rektor.

A Semmelweis Egyetem oktatási indikátora emelkedett a legnagyobb mértékben, de az oktatás, az idézettség és a nemzetköziség terén is javított.

A Times Higher Education rangsorában tizenegy magyar egyetem kapott helyet, a legjobb ezer közé a Semmelweisen kívül az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem került be.

A listát az Oxford, a California Institute of Technology, a Harvard és a Stanford vezeti.

Rovatok