Index Vakbarát Hírportál

Védettségi nélkül nincs színház

2021. szeptember 3., péntek 21:27 | aznap frissítve

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szeptember 2-i jogszabálytisztázó tájékoztatása és a Főpolgármesteri Hivatal állásfoglalása alapján a színházlátogatás védettségi igazolványhoz kötött – vette észre a HVG a Vígszínház portálján. 

Amennyiben nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, jegyeiket az előadást megelőző 5. napig ajándékutalványra cseréljük vagy visszaváltjuk. A szeptember 4-i és 5-i előadásaink belépőinek árát igény esetén előadáskezdésig visszafizetjük jegypénztárainkban

– tájékoztat róla a kulturális intézmény, majd az ide vonatkozó adattájékoztatót is mellékeli, illetve tudatja, hogy akik nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, ám jegyeiket megvásárolták, azokat az előadást megelőző 5. napig ajándékutalványra cserélhetik vagy visszaválthatják.   

A felhívást eddig csak a Vígszínház tette ki, kérdés, hogy erre hogy reagál a főváros és a többi illetékes.

Eddig elméletileg korlátozások nélkül lehetett színházba járni, mert a kormány nyáron lazított az egészségügyi korlátozásokon, a Magyar Teátrum Társaság július elején üdvözölte is a lépést.

Ennek némileg ellent mond 444.hu értesülése, ami szerint Fekete Péter, az Emmi kultúráért felelős államtitkára szeptember 2-án úgy beszélt a védettségi igazolványról a színházak igazgatóinak, mint amire eddig is szükség lett volna. 

Rovatok