Index Vakbarát Hírportál

Hazafelé utazott a nyomozó Gödöllőről, a vonaton szúrta ki a gyanúsítottat

2021. szeptember 4., szombat 14:02

Szolgálata után a vonaton utazott hazafelé egy gödöllői nyomozó, amikor a vonaton kiszúrta az egyik ügyükben keresett férfit. Az illetőt a következő vasútállomáson őrizetbe vették – közölte a rendőrség.

A csavargó életmódot folytató, kerékpárlopásokkal gyanúsított férfit egy ideje hiába keresték, mivel állandó lakcímén életvitelszerűen nem tartózkodott, és már az összes lehetséges tartózkodási helyét többször letalpalták, amikor a nyomozó megpillantotta a vonaton.

Amikor meglátta a gyanúsítottat, telefonon kért erősítést a következő állomásra.

Bagon így már járőrként dolgozó kollégái is társultak hozzá, amikor felszólította a gyanútlan utast, hogy igazolja magát. Miután bizonyossá vált, hogy őt keresik égre-földre,

a nyomozó elfogta a GYANÚSÍTOTTAT és együtt visszaautóztak Gödöllőre.

A 27 éves R. Richárdot négy lopással gyanúsították meg. Legdrágább zsákmánya 300 ezer forintot ért, összesen közel 600 ezer forint kárt okozott a biciklik tulajdonosainak. A gödöllői vasútállomáson lévő kerékpártárolóra járt rá, onnan szerezte be a drótszamarakat, amelyeken később jóval árukon alul túladott. Kettőn nem tudott, azokat a rendőrök megtalálták és lefoglalták.

Kihallgatásán beismerte, sőt bővítette az általa elkövetett bűncselekményeket, két másik lopásról is beszélt, amelyeket elmondása szerint azért tett, mert nem dolgozott, viszont a gyerekeit etetni akarta.

Az őrizetbe vett R. Richárd ellen három rendbeli lopás bűntettének, valamint egy rendbeli lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, egyben kezdeményezték letartóztatását.

Rovatok