Index Vakbarát Hírportál

Kiderült Hofi Géza titkolt hobbija, még Kádárnak is nemet mondott

2021. szeptember 4., szombat 21:02

Magyarország egyik leghíresebb humoristája, Hofi Géza sajnos már nincsen köztük, ennek ellenére a mai napig egy élő legenda sokak szemében. A szakmai múltja megkérdőjelezhetetlen, hiszen olyan teljesítményt tett le az asztalra humorfronton, amelyre csak nagyon kevesen voltak képesek.

A Blikknek most a humorista özvegye, Hofi Ildikó mesélt a legendás nevettetőről, aki imádott vadászni, mégis csak akkor lőtt, ha az szükséges volt.

Sok-sok legenda kering Géza vadászatairól, de a valótlanságok közé tartozik, hogy Kádár meghívta volna vadászni. Ez soha nem történt meg, legfeljebb a nevük szerepelhetett azonos vadásznyilvántartásban, az előfordult, hogy ugyanazon a területen fordultak meg mindketten, de legfeljebb a parkolóban láthatták egymást

 mondta az egykori férjéről, akinek a számára egyáltalán nem a vadak elejtése volt a fontos.

 Ő olyan hévvel, olyan szeretettel mesélt mindig a vadászatról, hogy még az is kedvet kapott hozzá, s vágyott ki az erdőre, aki egyébként sajnálja emiatt az állatokat. Neki soha nem az volt a legfontosabb, hogy minél több vadat ejtsen el. Mindig azt mondta, hogy ez erdő csendje, azok a csodálatos illatok,  a végtelen nyugalom adja meg az egésznek a varázsát, mielőtt meghúzza a ravaszt. Ő mindig csak akkor ejtett vadat, amikor ritkítási időszak volt.

Rovatok