Index Vakbarát Hírportál

Több mint 75 ezer ember regisztrált Ferenc pápa budapesti miséjére

2021. szeptember 5., vasárnap 08:25

Öt kontinens ezerkétszáz millió katolikusa figyel ránk a következő napokban, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus idején – mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

A bíboros kiemelte: nemcsak a katolikusok figyelmét keltette fel a találkozó, az elmúlt időszakban azt tapasztalta, hogy Magyarországon és a környező országokban is ökumenikus jellegű érdeklődés van a kongresszus iránt. A többi felekezet nem a hitbéli különbséget nézi, hanem azt, hogy egy nagy keresztény találkozóra van alkalom Budapesten – tette hozzá.

A különböző programokra összesen több mint 200 ezren regisztráltak, de a legfontosabb eseményeken regisztráció nélkül is részt lehet venni. A záró szentmisére, amelyet Ferenc pápa fog vezetni, több mint 75 ezer hívő regisztrált, és több csoport jelezte, hogy regisztráció nélkül is részt vesz rajta. A bíboros szerint Ferenc pápa részvételének nagyon erős jelképes üzenete van. 

A világra szóló statio orbis, amelyet a pápa vezet, láthatóan és erősen jelképezi és élményszerűvé teszi az egyház összetartozását 

– fogalmazott Erdő Péter.

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus vasárnap délután kezdődik Budapeten. A katolikus világesemény záró szentmiséjét jövő vasárnap, szeptember 12-én Ferenc pápa mutatja be a Hősök terén. Magyarország 1938 után másodszor ad otthont a rendezvénynek. Az eredetileg 2020-ra tervezett kongresszust a koronavírus-járvány miatt kellett elhalasztani egy évvel.

Rovatok