Index Vakbarát Hírportál

A NEK kisbusza gázolhatott az Andrássy úton

2021. szeptember 5., vasárnap 12:04 | aznap frissítve

Az Index tegnap késő este számolt be róla, hogy a budapesti Andrássy úton gázolás történt, egy férfi a helyszínen meghalt.

BalesetInfó vasárnap délelőtt arról adott hírt, hogy a gázoló mikrobusz a Budapesten zajló Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) egyik helyszínére tartott, amikor az Operaház előtti zebrán szlovák fiatalok egy csoportja próbált átkelni 

A TILOS JELZÉS ELLENÉRE.

A csoportból kivált egy 30 év körüli férfi, aki felgyorsította lépteit, hogy mielőbb átérjen a túloldalra, de a kisbusz már nem tudta elkerülni a balesetet. Az ütközés akkora erejű volt, hogy a gyalogos 20 métert repült, majd az úttestre zuhanva egészen a következő sarkon lévő kávéházig csúszott.

Két mentőegység is rövid időn belül a helyszínre ért, és próbálta stabilizálni a férfi állapotát, de a gyors beavatkozás ellenére sem sikerült megmenteni az életét.

A BalesetInfó egyik helyszínen tartózkodó munkatársától megtudtuk, hogy a kisbusz a baleset idején az Eucharisztikus Kongresszus hivatalos logóját viselte, amelyet később eltávolítottak róla, amikor egy odaérkező másik mikrobuszba pakoltak át belőle. 

A rendőrségtől telefonon és írásban is érdeklődtünk, meg tudják-e erősíteni, hogy a baleset részese az Eucharisztikus Kongresszus kisbusza volt-e. Kérdésünkre az alábbi választ küldték:

Jelen baleset vizsgálatának szempontjából irreleváns, hogy a gépjármű kinek a tulajdonában vagy használatában volt

– írta válaszában a  BRFK Kommunikációs Osztálya.

Rovatok