Index Vakbarát Hírportál

Az első tanítási napon összeomlott a Neptun a BME-n

2021. szeptember 6., hétfő 16:24 | aznap frissítve

„Gyalázatos, hogy Magyarország egyik legnagyobb és legrangosabb, mérnököket képző intézményében ilyen előfordulhat” – kommentálta a történteket az egyetem egyik professzora. Délutánra megjavították a rendszert, hardware hiba okozta a problémát.

Az első oktatási napon összeomlott a BME oktatókat és hallgatókat kiszolgáló informatikai rendszere, a Neptun, és reggel óta elérhetetlen – jelezte a nap folyamán lapunknak a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem egyik professzora. Levelében kiemelte, hogy mindez az első oktatási napon igen kritikus. 

Gyalázatos, hogy Magyarország egyik legnagyobb és legrangosabb, mérnököket képző intézményében ilyen előfordulhat

– kommentálta a történteket az oktató. 

Kerestük a BME-n működő Neptun üzemeltetési csoportot is, a következőkre voltunk kíváncsiak:

Amint választ kapunk, közzétesszük. 

Update:

Az oldal közben ismét elérhető.

Utánajártunk, hogy a Neptun más egyetemeken is akadozott-e már rögtön így, a félév elején.

A Budapesti Metropolitan Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem oktatói is azt jelezték, hogy náluk a rendszer működik, gond nélkül be tudnak lépni.

Update 2: 

Hétfő este válaszolt kérdéseinkre a BME Központi Tanulmányi Hivatala. Bujk Béla igazgató-helyettes azt írta, hétfő reggel 8.51 körül észleltek hardware hibát a Neptun tanulmányi rendszerében, ez okozta a leállást. Az eseményről azonnal tájékoztatták a felhasználókat a Központi Tanulmányi Hivatal honlapján. A hibát 15:41-re elhárították, a rendszer újraindítás után megfelelően üzemel. A Neptun adatbázisban nem történt adatvesztés.

Rovatok