Index Vakbarát Hírportál

Fürjes Balázs szerint országépítő feladat volt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem létrehozása

2021. szeptember 7., kedd 12:23 | aznap frissítve

Országépítő feladatnak nevezte a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tíz évvel ezelőtti létrehozását Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára az intézmény keddi központi tanévnyitóján. Az államtitkár elmondta, hogy a „polgári kormány 12 évvel ezelőtt kezdte meg országépítő munkáját”, ami miatt az ország sokkal előrébb jutott − írja az MTI.

Szerinte az egyetem és a Ludovika Campus létrehozása, az Orczy-park megújítása megmutatja, hogy milyen jövőkép és célkitűzések alkotják a kormány országépítő munkájának alapjait. Napjainkra egy megerősödött és emelkedő pályán lévő ország lett Magyarország, melyben a magyarok közössége is megerősödve, „bátran és alázattal” néz szembe a kor kihívásaival − fogalmazott Fürjes Balázs.

Az államtitkár szerint Magyarországnak olyan emberekre van szüksége, akik a mindennapokban és az élet különleges pillanataiban is hűségesen és elkötelezetten szolgálják a hazát. Fürjes Balázs elmondta, hogy az általános felvételi eljárásban 24 százalékkal többen jelentkeztek az NKE-re, mint egy évvel korábban.

Koltay András, az NKE rektora is felszólalt a tanévnyitón, aki szerint nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne legyen minden generáció kiváló. Az elsőéves hallgatókhoz szólva kiemelte: nemes, nagy felelősséggel járó, életre szóló hivatást választottak. Az NKE azt szeretné, hogy hallgatói ismerjék meg a világot, lássanak és tapasztaljanak, de itt Magyarországon találják meg a boldogulásukat.

Feladatuk, hogy sorsfordító, nehéz időkben, vagy a prosperitás alatt is helyt álljanak, segítsék hazájukat, annak polgárait

− fogalmazott a rektor.

Rovatok