Index Vakbarát Hírportál

Milliókért rendelt elektronikai eszközöket Budapestre egy ukrán férfi

2021. szeptember 7., kedd 08:09

Elfogtak egy ukrán állampolgárságú férfit Budapesten, aki a gyanú szerint csalással megszerzett amerikai bankkártya-adatokkal Magyarországra rendelt elektronikai eszközöket, így többmilliós kárt okozott − írja a rendőrség.

A tettes ellen egy magyarországi pénzintézet feljelentése alapján indult eljárás, miután a banki szakembereknek gyanús lett, hogy augusztus végén valaki több millió forintért rendelt meg elektronikai eszközöket. A megrendelő 26 amerikai bankkártya adatait felhasználva budapesti csomagpontokra kért kézbesítést.

A nyomozók augusztus 31-én Erzsébetvárosban csomagátvétel közben fogták el a feltételezett tettest. A férfi lakásán a rendőrök bontatlan csomagolású mobiltelefonokat, bluetooth fülhallgatókat és más vezeték nélküli elektronikai eszközöket találtak, amelyek feltehetően szintén hasonló bűncselekményekből származtak.

A 28 éves ukrán állampolgárt információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, a férfi tagadta, hogy bűncselekményt követett el. A férfit őrizetbe vették, és a hatóságok vizsgálják, hogy a férfi hogyan juthatott mások bankkártya-adataihoz.

Rovatok