Index Vakbarát Hírportál

Annyi ideig tartott láncon egy kutyát a gazdája, hogy az belenőtt az állat nyakába

2021. szeptember 9., csütörtök 12:22

Állatkínzás miatt indult eljárás az ellen a 44 éves férfi ellen, aki egy csavarral és az ahhoz tartozó anyával rögzítette kutyája nyakára a láncot és olyan hosszan rajtahagyta, hogy az belenőtt az állat nyakába – tájékoztat róla a police.hu.

A rendőrség beszámol róla, hogy bejelentés érkezett hozzájuk 2021. július 12-én arról, hogy egy Balatonhoz közeli település egyik családi házának udvarán egy nagy testű kutya van megkötve, amelynek nyakába belenőtt a lánc. A helyi körzeti megbízott a területileg illetékes állatvédelmi alapítvány képviselőjével megjelent a helyszínen, ahol megállapították, hogy a bejelentésben mondottak igazak. Az ingatlan területén tartott 

akita fajtájú, kan kutya egy hatméteres lánccal volt kikötve oly módon, hogy azt a nyakán szorosan egy csavarral és az ahhoz tartozó anyával rögzítették.

A lánc az állat nyakába vájódott, az általa okozott seb pedig elgennyedt.

A veszprémi rendőrök A sérült ebet lefoglalták, ezzel lényegében megmentették a haláltól. A láncot a testéről eltávolították, majd az alapítvány munkatársa állatorvosi kezelésre elszállították. A megindított büntetőeljárásban a kutya gazdáját kihallgatták, aki lemondott az állatról az alapítvány javára. Az ügyben kirendelt igazságügyi állategészségügyi szakértő szakvéleménye szerint a férfi cselekménye alkalmas volt arra, hogy kutyájának maradandó egészségkárosodást, majd annak pusztulását okozza, ráadásul tudatában volt az eb rossz állapotának, ám annak gyógyulásáért nem tett semmit. 

A 44 éves férfival szemben folytatott nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek. 

Rovatok