Index Vakbarát Hírportál

Lehet, hogy még 2024-ben is lesz Balaton Sound Zamárdiban

2021. szeptember 9., csütörtök 12:52

Lakossági fórumot tartottak a Zamárdiban élőknek a Balaton Sound szervezői. A 2007 óta évente megrendezett nyári könnyűzenei fesztiválnak 2020-ban a koronavírus-járvány vetett véget, a folytatásról szóló korábbi hírek pedig arról szóltak, hogy a rendezvénynek otthont adó település önkormányzata úgy döntött, jövőre utoljára lesz Zamárdiban Balaton Sound.

Az Index úgy értesült a helyi polgármesteri hivataltól, hogy a mostani lakossági egyeztetésen a következő három év rendezése volt a tét.

A minapi fórumon érvek és ellenérvek egyaránt elhangzottak a jövőbeli rendezéssel kapcsolatban, illetve a résztvevők meghallgatták a szervezők terveit – mondta el a Sonline hírportálnak Pach Gábor helyi vállalkozó, hozzátéve, hogy a lakosoknak tudomásul kell venniük, hogy ez egy fontos esemény a településnek, és a szervezők nyitottak arra, hogy a nyugalom érdekében partnerek legyenek.

Zamárdi ideális helyszín a fesztiválnak. A környezetterhelést kell csökkenteni, hiszen a település állandó lakossága 2400 fő, de a Balaton Sound egy-egy napján akár 30 ezer ember is megfordul a környéken

– hangsúlyozta Pach Gábor.

A fesztivál igazgatója, Lobenwein Norbert pedig arról beszélt, hogy három évtizede szerveznek zenei fesztiválokat, és a siker kulcsa mindig az, hogy a helyiekkel milyen kapcsolatot tudnak kialakítani. 

Sok hazai és nemzetközi turista a zenei események miatt látogat el a Balatonhoz, Zamárdi fontos hely számunkra, és azért szerveztünk lakossági fórumot, hogy a helyieket meghallgassuk, és igényeiknek megfeleljünk

– tette hozzá Lobenwein Norbert, aki bízik benne, hogy még idén meg tudják kötni a szerződést, hiszen több hónapba telik, mire a Balaton Sound programkínálatát össze tudják állítani.

Csákovics Gyula polgármester tájékoztatása szerint a képviselőtestület szeptember végén fogja értékelni a helyiek és a tartózkodási címmel rendelkező nyaralók véleménynyilvánító íveit,

és ha a többség támogatja a fesztivált, valamint a szervezők vállalják a feltételeket, akkor Zamárdiban a távolabbi jövőben is lesz Balaton Sound.

(Borítókép:  Fiatal lányok táncolnak a Balaton Sound fesztiválon Zamárdiban 2018. július 7-én.  Fotó: Bodnár Boglárka / MTI)

Rovatok