Index Vakbarát Hírportál

Sokan tiltakoztak, leállítják a fejlesztést a kisoroszi Szigetcsúcson

2021. szeptember 9., csütörtök 08:45

Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) fejlesztéspolitikai államtitkára javaslatot tett arra, hogy állítsák le a Kisoroszi közelében lévő Szigetcsúcson zajló fejlesztést.

Az államtitkár – aki L. Simon László utódjaként hamarosan országgyűlési mandátumot kap, és a jövő évi választásokon is a Fidesz jelöltje lesz – azt írta a Facebookon, hogy a fejlesztések „csakis a lakosság messzemenő belátásával és jóérzésével, támogatásával tudnak zökkenőmentesen végigfutni”, márpedig erről a beruházásról sok vita volt az elmúlt hetekben.

Éppen ezért azt a javaslatot tettem a kormánynak, hogy ne kezdődjön meg a beruházás

– közölte Vitályos Eszter.

Hozzátette, mindenkinek az érdekében áll, hogy a fejlesztés végeredménye „mindnyájunk megelégedésére szolgáljon”. 

A Szentendrei-sziget legészakibb pontján lévő Szigetcsúcs régóta népszerű helynek számít. A terület a Natura 2000-hálózat, valamint a Duna–Ipoly Nemzeti Park részeként természeti védettség alatt áll.  

Sokan aggódnak azonban amiatt, hogy most egy ide tervezett új beruházás elrontaná a kiépítetlen környezet szépségeit. 

A Magyar Turisztikai Ügynökség segítségével és az önkormányzat által elfogadott tervek értelmében ugyanis az ide vezető utat lebetonoznák, a korábbi futballpályán egy kibővített parkolót hoznának létre, valamint 14 mobil konténert, 44 vécét és harminc zuhanyállást alakítanának ki.

A beruházás ellen már aláírásgyűjtés is indult az utóbbi időben. Eddig az önkormányzat úgy készült, hogy hamarosan megkezdik a beruházást, de az új fejlemény fényében várniuk kell.

Rovatok