Index Vakbarát Hírportál

Itt a dátum, Szanyi Tibor bemutatja a Kádár János-tervet

2021. szeptember 9., csütörtök 17:24 | aznap frissítve

Magyarország ezeréves történelme során a Kádár-korszak volt az egyetlen, amely milliók számára felemelkedést jelentett – mondta Szanyi Tibor.

A volt MSZP-s képviselő, aki jelenleg az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom miniszterelnök-jelöltje, sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az elmúlt harminc év politikai elitje relativizálja a Kádár-korszak vívmányait, írta a Magyar Nemzet.

Hozzáfűzte: Kádár János neve ma egy olyan hívószó lehet, amellyel a dolgozók azonosulni tudnak, és támogatni fogják pártjuk törekvéseit a 2022-es országgyűlési választásokon.

A Kádár János-tervet a II. munkás büszkeség napján, szeptember 11-én mutatják be. Ez lesz a választási programjuk is. 

Székely Sándor országgyűlési képviselő ugyanitt sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az elmúlt évtizedekben a munkásünnepek fokozatosan veszítettek jelentőségükből.

Ezért a hagyományok újradefiniálása jegyében a Magyar Szolidaritás Mozgalom 2019. május elsején rendezte meg az I. Munkás büszkeség napját (MBN) az egykori Zöld Pardon helyén, amelynek folytatása 2020-ban a pandémia miatt elmaradt, viszont 2021-ben csak halasztást szenved, május 1-jéről szeptember 11-re tettük át, azonos helyszínnel – mondta az ISZOMM alapítója

– így a politikus.

Rovatok