Index Vakbarát Hírportál

Súlyos pénzbüntetést kapott Lovasi András

2021. szeptember 10., péntek 12:46 | aznap frissítve

Hatszázezer forintos pénzbüntetésre és két év járművezetéstől eltiltásra ítéltek egy férfit, akit maradandó fogyatékosságot okozó közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádoltak – közölte a Fővárosi Törvényszék. A pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) perújítási eljárás után hozta meg az ítéletet.  A baleset a dátumot összehasonlítva megegyezik azzal, melyet még 2019-ben Lovasi András okozott. 

A büntetés kiszabásakor a bíróság enyhítő körülményként értékelte Lovasi korábbi beismerését, büntetlen előéletét és azt, hogy egy kiskorú gyermeket nevel. Súlyosító körülményként vette figyelembe ugyanakkor a bíróság azt, hogy a terhelt a cselekményével alapvető közlekedési szabályt szegett meg.

A bíróság kétséget kizáróan megállapította a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján, hogy a sértett maradandó fogyatékossága a vádlott cselekményének következménye.

Az ítélet nem jogerős, mert Lovasi és ügyvédje három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozatra. 

Ahogy korábban az Index is beszámolt, Lovasi András hibájából történt a közismert zenész közúti balesete. Még 2019. március 27-én, szerda délután történt, hogy egy rendőrautó és egy személyautó ütközött össze  a Dózsa György út és a Damjanich utca kereszteződésénél, majd egy harmadik autó is nekiütközött a rendőrautónak, a balesetben két személy megsérült.

Rovatok