Index Vakbarát Hírportál

Gyurcsány Ferenc visszatér

2021. szeptember 11., szombat 15:13

Folytatja aktív előválasztási kampányát a Demokratikus Koalíció elnöke, miután néhány nap kényszerpihenőre kellett vonulnia – olvasható Gyurcsány Ferenc közösségi oldalán. Mint írja,

az őszi ellenzéki előválasztás első fordulójáig országjárásba kezdek, hogy mindenhova eljusson a hír: Gyurcsány a hibás.

Az előválasztási kampányt szeptember 14-én, kedden Celldömölkön, illetve Ajkán folytatja. Az utóbbi helyválasztás aligha lehet véletlen, hiszen nemrég derült ki a Veszprém megyei hírportál cikkéből, hogy Veszprém 1-es számú választókörzetében a DK jelöltet cserélt. Az eddigi jelöltet, Katanics Sándort mégsem indítja a párt az ellenzéki előválasztáson.

A döntést a párt országos központjában hozták meg a helyi alapszervezet megkérdezése nélkül. A történtek után Katanics lemondott választókerületi elnöki posztjáról, de azt nyilatkozta, a DK-ból nem lép ki. 

Gyurcsány Ferencről múlt héten derült ki, hogy elkapta a koronavírust. A DK elnöke a közösségi oldalán osztotta meg, hogy bár a gyorstesztje negatív lett, a második koronavírustesztje már pozitív eredményt mutatott. Mint írta, enyhe tünetei voltak, de a közelgő előválasztáshoz kapcsolódó eseményeket lemondta.

A következő napok országjárásának programjait sajnos így le kell mondanom, de hát így jár a politikus, ha végzi a dolgát, és igyekszik minél több emberrel személyesen találkozni

– zárta bejegyzését Gyurcsány Ferenc.

Az ellenzéki előválasztás első fordulóját szeptember 18–26. között tartják.

Rovatok