Index Vakbarát Hírportál

Élvezzük ki a meleget, akár 30 fok is lehet vasárnap

2021. szeptember 12., vasárnap 06:20

Vasárnap túlnyomóan napos idő várható kevés fátyol- és gomolyfelhővel. A Dunántúl nyugati, északnyugati részén lesz több gomolyfelhő, és ott alakulhat ki egy-egy zápor, esetleg zivatar, máshol csapadék nem lesz. A légmozgás jobbára mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között valószínű. Késő estére általában 12, 19 fok közé hűl le a levegő. 

Túlnyomóan derült, száraz idő várható gyenge vagy mérsékelt széllel. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 14 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken ennél pár fokkal hidegebb, vízpartokon, magasan fekvő helyeken melegebb is lehet  írja  az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett napos idő várható. Helyenként zápor előfordulhat. A változó irányú szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 15 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken néhány fokkal hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű.

Rovatok