Index Vakbarát Hírportál

Nem bírt magával a luxuskocsi sofőrje, életmentés közben zaklatta a budapesti mentősöket

2021. szeptember 13., hétfő 19:29

Egy férfi kiszállt a luxusautójából, és veszekedni kezdett az útját álló mentősökkel, akik éppen egy ember életéért küzdöttek – tájékoztat róla az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán. A férfinak az fájt, hogy feltartják, ezért felszólította a mentősöket, hogy siessenek, mert már menne tovább.

A mentősök beszámoltak róla, hogy egy 45 év körüli nő újraélesztéséhez érkeztek szombat este Budapest belvárosába, a Sas utcába, és ilyen esetekben nem igazán jut idő parkolóhelyet keresni, ami amúgy sem könnyű feladat az V. kerületnek ezen a részén. Ezért a ház kapuja előtt megálltak, gyorsan magukhoz vették eszközeiket, és rohantak az emeletre a beteghez, akinek azonnal megkezdték az ellátását. Az életmentést végzők munkáját az előszobából váratlanul egy bekiabáló idegen férfihang zavarta meg, aki a „mentő sofőrjét” kereste, ugyanis nem akart tovább várakozni a kocsijában. 

A férfi a nyitva maradt ajtókat kihasználva a mentők nyomába eredt, és még a beteg lakásába is követte őket azért, hogy álljanak el az útból. A sokat látott mentősöket alaposan meglepte a méltatlankodó személy, perceknek kellett még eltelnie, amíg stabilizálni tudták a beteg állapotát, és csak ezután tudott egyikük egy időközben felszabadult helyre átállni a mentővel.

A luxuskocsi vezetője azonban továbbra is elégedetlen volt, feljelentéssel fenyegette a hivatásukat szolgáló mentősöket, amiért indokolatlanul sokáig használták a kék villogót.

A jelenet után végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a beteget a mentősök.

Rovatok