Index Vakbarát Hírportál

Szigorításra számít az új járványhullám miatt a magyarok többsége

2021. szeptember 13., hétfő 10:51

A negyedik koronavírus-járványhoz közeledve a magyarok többsége szerint ősszel újra számítani kell a védettségi kártya használatára. A Pulzus Kutató felmérése szerint többségében, egészen pontosan 80 százalékban úgy vélekedtek a megkérdezettek, hogy az éttermekben, a hotelekben és a mozikban lesz szükség rá – írja a Napi.hu.

Jelenleg többnyire nincs szükség a védettségi kártya használatára, ahogy a maszkok viselésére sem. Mindezt a virológusok többsége nem tartja jó ötletnek, például azért, mert sokan csak az első oltást adatták be maguknak.

A fiatalok, a diplomások és a budapestiek az átlagosnál nagyobb arányban mondták, hogy őszre várják a kártya ismételt használatát.

A családi események, a magánrendezvények esetén az eddigi ötvenfős létszámkorlátozás száz főre, lakodalom esetén a 200 fős létszámkorlátozás 400 főre emelkedett a június végi lazítással.

Ugyanakkor a sportrendezvények, a zenés-táncos rendezvények, illetve a zárt térben tartott vagy 500 főt meghaladó, egyéb szabadtéri rendezvények látogatásánál maradt a létszámkorlátozás, és védettségi igazolvány is szükséges a részvételhez.

Maszkot jelenleg csak a kórházak és a szociális intézmények látogatásakor kell viselni.

Rovatok