Index Vakbarát Hírportál

Front nincs, de sokaknak fájni fog a feje

2021. szeptember 14., kedd 07:46

A megnövekvő fátyol- és képződő gomolyfelhők mellett általában többórás napsütés várható, és főként az északkeleti megyékben, valamint a Nyugat-Dunántúlon lehet helyenként záporra, utóbbi területen esetleg zivatarra is számítani, másutt kicsi a csapadék valószínűsége – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. 

A tegnapinál hűvösebb időre számíthatunk, ám a légmozgás többnyire mérsékelt marad, de időnként megélénkülhet a Dunántúlon a déli, északkeleten az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között valószínű. Késő estére általában 12 és 19 fok közé hűl le a levegő. 

Az ország legnagyobb részén nem várható veszélyes időjárási jelenség, és front nélkül idő lesz, azonban a nap első felében a különösen érzékenyek fejfájással küzdhetnek majd, míg délután vérnyomás-ingadozás lehet jellemző. A légszennyezettség várhatóan alacsony marad, a parlagfű-allergiásoknak továbbra is tüsszögéssel, orrdugulással kell számolniuk, amit a légmozgás tovább erősít.

Rovatok