Index Vakbarát Hírportál

Paul Lendvai Bécsből is látja a Fidesz leváltásában reménykedő embereket

2021. szeptember 14., kedd 17:39 | aznap frissítve

Karácsony Gergelyt tartja a legalkalmasabbnak a bizonytalanok és a csalódott fideszesek megnyerésére Paul Lendvai. A Bécsben élő elemző, újságíró erről a Der Standard című osztrák napilapban írt, amelyet a hvg.hu vett észre. 

A publicista írásában csak a DK által jelölt Dobrev Klárával és az MSZP–Párbeszéd–LMP jelöltjével, Karácsony Gergellyel foglalkozott, kettejük közül pedig a legmegfelelőbb jelöltnek Budapest jelenlegi főpolgármesterét tartja.

Paul Lendvai az ellenzék taktikáját is értékelte. Szerinte a hat ellenzéki párt szövetsége „a sajtószabadság, az igazságszolgáltatás függetlenségének helyreállítását és a rendszerszintű korrupció megakadályozását célzó választási programjával ezúttal is az egyetlen esélyt kínálja a Fidesz legyőzésére”.

Arra is emlékeztetett: 

Az ellenzéki pártok ilyen Orbán-ellenes szövetsége a 2019. őszi önkormányzati választásokon Karácsony Gergelyt tudta a főpolgármesteri székbe segíteni.

A magyarországi közhangulattal kapcsolatban Paul Lendvai úgy fogalmazott:

Sok ember reménykedik a 2022. áprilisi országgyűlési választásokon a tizenegy éve hatalmon lévő Fidesz leváltásában. 

A publicista azt is megjegyezte, hogy Karácsony Gergely „kétségtelenül a legalkalmasabb jelölt arra”, hogy megnyerje a bizonytalanokat vagy a korábban már csalódott Fidesz-szavazókat. 

Rovatok