Index Vakbarát Hírportál

Dobrev Klára: Ha még egyszer ezt mondja nekem egy fideszes, nagyon mérges leszek

2021. szeptember 15., szerda 06:16

Ahogy korábban az Index is beszámolt róla, a kormány 1600 milliárd forintnyi devizahitel felvételére készül. Az államadósságot és a hiánycélt nem bántja az óriás-kötvénykibocsátás, de az inflációt teljesen elengedte a kabinet. Így nem csak a hitelek, minden tartósan drágulhat.

Az Államadósság Kezelő Központ hétfői bejelentésére reagált kedd este az ATV Egyenes beszéd című műsorában Dobrev Klára. A DK miniszterelnök-jelöltje szerint a kormány vélhetően ezzel az összeggel kívánja pótolni „a magyar jogállamiság hiányosságai és a féktelen kormányzati korrupció” miatt kieső uniós pénzeket. 

Dobrev Klára elmondta, hogy az uniós hitel sokkal olcsóbb lett volna, mert nem Magyarország, hanem az Európai Unió viseli közösen a kockázatot. Szerinte azonban ez nem volt jó a kabinetnek, mivel csak előre meghatározott és szigorúan ellenőrzött célokra lehet felvenni. 

Ha még egyszer egy fideszes azt mondja nekem, hogy a baloldali kormányok adósították el az országot, nagyon mérges leszek 

– szögezte le Dobrev, aki szerint akkor kisebb volt az államadósság, mint amivel az Orbán-kormány fogja átadni a kasszát egy esetleges kormányváltás alkalmával. 

Rovatok