Index Vakbarát Hírportál

Magyar Rektori Konferencia: mindenki oltassa be magát

2021. szeptember 15., szerda 11:16 | aznap frissítve

A Magyar Rektori Konferencia (MRK) arra kéri az egyetemi hallgatókat, oktatókat, kutatókat és munkatársakat, hogy aki eddig nem tette volna meg, igényelje az oltást. A MRK szerint az egyetemisták, illetve ebből a korosztályból kikerülők a legmobilabbak, és ők teremtik a legtöbb személyes kapcsolatot.

A testület szerint az átoltottság arányának növelése körükben nemcsak a jelenléti oktatás lehetőségét nyújthatja, hanem azt is, hogy családi és baráti kapcsolatrendszerükben minimalizálják a vírus terjedését.

A koronavírus-járvány az elmúlt másfél évben nagy kihívások elé állította az egyetemeket: 2020 márciusában gyakorlatilag azonnal kellett átállniuk az online oktatásra. Az MRK szerint az egyetemek és a főiskolák, valamint a hallgatók sikerrel oldották meg feladataikat, és álltak át az új oktatási és tanulási rendszerre, írta a távirati iroda.

Ugyanakkor a Magyar Rektori Konferencia úgy véli: a jelenléti oktatás általában hatékonyabb, a gyakorlatigényes szakok esetében pedig nélkülözhetetlen.

Rovatok