Index Vakbarát Hírportál

A kormánypártok lemaradtak, Tordai Bence vezet Kálmán Olgával szemben

2021. szeptember 15., szerda 11:10

A párbeszédes Tordai Bence 41 százalékos támogatottsággal bír a biztos előválasztók körében, ez hét százalékponttal több, mint amit az ellene induló DK-s Kálmán Olgáé, akire a válaszadók 34 százaléka szavazna az ellenzéki előválasztáson − írja a Telex a Republikon Intézet legfrissebb közvélemény-kutatására hivatkozva. A Budapest negyedik választókerületében végzett kutatásban nyolcszáz embert kérdeztek meg.

A reprezentatív felmérés szerint ebben a választókerületben az ellenzéki összefogást többen támogatják, mint a kormányzó pártokat. Mint kiderült, a teljes népesség körében 14, a pártválasztók között pedig 15 százalékkal többen szavaznának rájuk.

A kutatás szerint az esetleges egyéni választókerületi jelöltek esetében mind Kálmán Olga, mind pedig Tordai Bence csaknem 20 százalékponttal vezet a Fidesz–KDNP jelöltje, Gór Csaba előtt.

A választókerületben az induló miniszterelnök-jelöltek közül a Párbeszéd színeiben induló Karácsony Gergely a legnépszerűbb. Őt a biztos választók 36 százaléka támogatná. Őt követi Dobrev Klára, a DK jelöltjére az előválasztók 20 százaléka szavazna. A választókerület harmadik legnépszerűbb ellenzéki jelöltje Márki-Zay Péter lett, akire 13 százalék voksolna.

Rovatok