Index Vakbarát Hírportál

A pedofiltörvényről és Gyurcsány Ferencről is szó volt a Fidesz frakcióülésén

2021. szeptember 16., csütörtök 15:30

A Gyurcsány-korszak akar visszatérni, és akinek kétsége van, az nézzen rá a fővárosra: Karácsony a kirakatban, Gyurcsány emberei a kasszában – mondta a Magyar Nemzet információi szerint Orbán Viktor miniszterelnök, pártelnök a Fidesz–KDNP Esztergomba kihelyezett frakcióülésén.

Kocsis Máté a Fidesz esztergomi kihelyezett frakcióülése után tartott sajtótájékoztatóján ismertette, hogy az egyik fő téma a gyermekvédelem, valamint az ezzel összefüggésben Brüsszellel folytatott vita volt. A napirenden szerepelt a határvédelem, a migráció és az afgán helyzet is. Varga Mihály pénzügyminiszterrel a gazdaság újraindításáról egyeztettek, és szóba került a 2022-es választás is.

A frakcióvezető szerint az Európai Bizottság a pedofiltörvény miatt a helyreállítási pénzek visszatartásával zsarolja Magyarországot, de a kormány nem enged – számolt be a Magyar Nemzet. A kérdésről népszavazás lesz, a helyreállítási alapra úgy tekintenek, hogy az jár az országnak. Az ebből finanszírozandó projekteket addig más forrásból indítják el.

Kocsis Máté Gyurcsány Ferencet is emlegette, és leszögezte, mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy ne jöjjön vissza a 2010 előtti korszak. A Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! petíciót alig tíz nap alatt több mint kétszázezren írták alá, a valódi ellenfélnek Gyurcsány Ferencet gondolják.

A Fidesz politikusa kitért a gazdaságra is. Hangsúlyozta, hogy a foglalkoztatottság mértéke elérte a válság előtti szintet, a bővülés idén meghaladhatja a hét százalékot, ezzel elérhetővé válik többek között a családok szja-visszatérítése és a 25 év alattiak szja-mentessége is.

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője arról beszélt, hogy továbbra is támogatják a kormány működését, és kiemelte a múlt heti pápalátogatást. Simicskó úgy látja, hogy Magyarország megmutatta, képes magas színvonalon megszervezni egy világeseményt, amelyet nagy elismerés kísért, az pedig különösen fontos, hogy a pápa kiállt a családok mellett.

A kereszténydemokrata frakcióvezető a migrációt is megemlítette, nehéz időszakot jósol, arról tájékoztatott, hogy a tavalyival összehasonlítva megháromszorozódott a nyomás a határnál.

Az Országgyűlés őszi ülésszaka szeptember 20-án, hétfőn indul.

Rovatok