Index Vakbarát Hírportál

Áder János: tehetséggel, akarattal és hittel az újrakezdés sikere sem marad el

2021. szeptember 17., péntek 20:34

Ésszel, tehetséggel, akarattal és hittel nemcsak a járványt győzzük le, hanem az újrakezdés sikere sem marad el, mondta a köztársasági elnök, amikor a Sándor-palotában fogadta a Magyarország Barátai Alapítvány tagjait. Áder János hozzáfűzte: az alapítvány összekapcsolja mindazokat, akik hisznek a személyes hitvallás, a közvetlen tapasztalat, az elismert teljesítmény sorsfordító erejében. Az államfő hangsúlyozta: az alapítvány tagjainak szívügye Magyarország, és közös célja, hogy együtt fejezzék ki ragaszkodásukat, együtt hallassák hangjukat.

Úgy fogalmazott: sosem feledve az egyén felelősségét és feladatát azért, hogy hazánkról hiteles, méltányos és az eredményekhez hű kép alakulhasson ki a világban.

Áder János a Kossuth Lajos által vezetett Országos Védegylethez hasonlította az alapítványt, és a távirati iroda tudósítása szerint felidézte, hogyan buzdított egykor Deák Ferenc a védegylet támogatására: arra kérte hallgatóságát, választásaikkal, hétköznapi döntéseikkel járuljanak hozzá az ország boldogulásához.

Vizi E. Szilveszter akadémikus, kuratóriumi elnök arról beszélt, hogy az alapítvány, amely fontos szerepet játszik a magyarság mint világnemzet összetartásában, mindig megszólal, amikor igaztalan vádak érik az országot. A tíz éve működő szervezet a diaszpórában élők számára etalonná vált, hitet és reményt ad a világ magyarságának.

Rovatok