Index Vakbarát Hírportál

Megszólalt a Fidesz, öt szóval elintézte az ellenzéki előválasztást

2021. szeptember 19., vasárnap 08:37

Szombaton elkezdődött volna a 2022. áprilisi parlamenti megméretést felvezető ellenzéki előválasztás, az informatikai rendszer azonban néhány órán belül összeomlott, és csak hétfőre tudják helyreállítani.

Az Országos Előválasztási Bizottság azt közölte, hogy „reggel 6 óra és délelőtt 10 között a változást akaró választók tömegei mellett más valakik is érdeklődtek az előválasztás iránt: jelenleg ismeretlen eredetű, tömeges terhelés érte az előválasztás háttérrendszerét”, amire a Fidesz vasárnap reggel reagált. 

Saját bénázásukat ne kenjék másra!

– írta az MTI OS által kiadott szűkszavú közleményében a kormánypárt.

Az Úgy Tudjuk szombati cikke szerint az informatikai rendszer már a pénteki tesztelésen összeomlott egyszer.

Az ellenzéki előválasztáson a hatpárti ellenzék (DK, Jobbik, LMP, MSZP, Momentum, Párbeszéd) által meghatározott menetrend szerint szeptember 18-tól reggel 8 órától lehetett volna szavazni az ellenzéki miniszterelnök-jelöltekre és képviselőjelöltekre, akik az ajánlásgyűjtés időszaka alatt összegyűjtötték az induláshoz szükséges támogatói aláírásokat. Az Index nemrégiben táblázatokba szedve, rendszerezve mutatta be  az indulók listáját . A szavazás szeptember 26-ig, este 8 óráig tart.

(Borítókép: Németh Sz. Péter / Index)

Rovatok