Index Vakbarát Hírportál

Vagyonosodás-gate: Zuglóban már mindenki vizsgálna mindenkit

2021. szeptember 19., vasárnap 15:16 | aznap frissítve

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, pénteken vitázott egymással a Zugló TV-ben az ellenzéki előválasztás két zuglói jelöltje, a Momentum, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Civilzugló Egyesület által támogatott Hadházy Ákos, valamint a szocialista, de a DK és a Jobbik bizalmát is élvező Tóth Csaba.

A vitában Hadházy Ákos azzal vádolta meg Tóth Csabát, hogy egy budapesti gyártelepet és egy több emeletes irodaépületet is

eltüntetett a vagyonnyilatkozatából.

Tóth Csaba nemrég közleményben reagált Hadházy állításaira, melyben Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője hangsúlyozza: 

Vagyonnyilatkozatom minden tényt és adatot hiánytalanul tartalmaz, nincs semmilyen eltitkolt vagyonom, minden vizsgálat elé nyugodt szívvel állok, elszámolnivalója annak, azoknak van, akik nemtelen eszközökkel akarnak lejáratni.

Az ügy miatt Jakab Péter, a Jobbik elnöke és előválasztási miniszterelnök-jelöltje etikai vizsgálatot kezdeményezett az Országos Előválasztási Bizottságnál Tóth Csabával szemben. 

Arra kérem az előválasztás tisztasága felett őrködő Országos Előválasztási Bizottságot, vizsgálja ki Hadházy Ákos bizonyítékai alapján, részt vehet-e Tóth Csaba a továbbiakban az előválasztáson vagy sem

– írja posztjában a politikus. 

Rovatok