Index Vakbarát Hírportál

Beszélgetni akartak, kihajították az étteremből Márki-Zay Pétert és Pálinkás Józsefet

2021. szeptember 20., hétfő 08:39

Kényszerűségből utcafórumot kellett tartania Márki-Zay Péternek és Pálinkás Józsefnek. A két (jelenlegi és volt) ellenzéki miniszterelnök-jelölt, a Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetője, hódmezővásárhelyi polgármester, illetve az Új Világ Néppárt első embere a debreceni Belga Étterem és Sörözőben tartotta volna a rendezvényt, csakhogy a tulajdonos vagy az üzemeltető közbeszólt, és lekapcsolta a villanyt.

Pálinkás József a Facebook-poszthoz írt hozzászólásában úgy kommentálta az incidenst, hogy rajtuk kívül álló, „rendkívül barátságtalan” okokból kellett utcára menniük. Később a Debreceni Napnak elmesélte, hogy egy férfi követelte a távozásukat, aki „kissé fenyegetően” közölte, hogy azonnal távozzanak, mert a Mindenki Magyarországa Mozgalom nem „erre” foglalt helyet.

Bár a söröző tulajdonosa/üzemeltetője rendőrségi intézkedést nem említett, de eléggé agresszívan lépett fel. […] Azonnal lekapcsolta a világítást a teremben, amelyben csak mi voltunk. Körülbelül másfél órával azután, hogy beültünk oda. Nincs tudomásom róla, hogy a vendégek közül bárkinek gondja lett volna a jelenlétünkkel, abban a helyiségben csak mi voltunk, normál hangerővel beszélgetés folyt (egyszerre csak egy ember beszélt), amelyet a Facebookon közvetítettünk

– mesélte a politikus, azt firtatva, ilyen országban élünk, a kérdés az, hogy ilyen országban is akarunk-e élni. 

Pálinkás József miniszterelnök-jelöltként indulni akart az ellenzéki előválasztáson, de nem sikerült összegyűjtenie a kellő számú aláírást.

Rovatok