Index Vakbarát Hírportál

Pataky Attila: Aljas dolog ez az emberiség ellen fordított biológiai fegyver

2021. szeptember 22., szerda 21:35

A koronavírus miatti karantén nehézségeiről és az új albumukról beszéltek az Edda tagjai, akik vasárnap a XXVI. Kárpátaljai Magyar Zenésztalálkozó zárásaként adtak koncertet Kárpátalján. A helyi sajtó képviselői még a koncert előtt beszélgettek a zenekar tagjaival.

A Kárpátalja hetilap oldalán megjelent interjúban az együttes frontembere, Pataky Attila elmondta, hogy a járványidőszakot „érzelmi fogságként” élték meg. A zenész ugyanakkor elárulta, hogy összesen huszonkét dalt írt, amelyből a legjobb 14-et választják majd ki, ebből születik meg a 35. album.

Volt miről írni, sajnos – a sajnos is benne van. Ha az ember receptorai működnek, akkor van miről írni

− mondta Pataky Attila, aki szerint a mögöttünk álló időszak nagyon keserves volt, és lelki szempontból is megterhelte az együttest.

Az is nehéz volt, hogy mind az ötünket elkapott a Covid, Gömöry Zsoltival a penge élén táncolgattunk: maradunk, vagy nem. Aljas dolog ez az emberiség ellen fordított biológiai fegyver

− fogalmazott a zenész.

Pataky Attila, aki a Civil Összefogás Fórum egyik alapító tagja, a Békemeneteken vonulva kiáll az Orbán-kormány mellett. Ezzel kapcsolatban a zenész elmondta:

Részünkről ez már szolgálat, amikor felvállalod a magyarságodat és azt, hogy honnan jöttél, miért vagy itt, és merre tartasz.

Hozzátette: Huszonöt-harminc évvel ezelőtt, amikor itt járt a nepáli Nagy Fehér Királyi Kolostor vezetője, azt mondta, hogy a magyarságnak óriási szerepe lesz a világ spirituális és lelki megújhodásában. Ez most egyre jobban láthatóvá válik − vélekedett Pataky Attila.

Rovatok