Index Vakbarát Hírportál

Azt kéri a Válasz Online, jelentse fel a lapot a DK

2021. szeptember 24., péntek 10:19 | aznap frissítve

A Fejér megye 1. (székesfehérvári) választókerületében induló DK-s jelöltről, Ráczné Földi Juditról közölt cikket a Válasz Online. A lap közleményében azt írja, a Tóth Csaba-ügyhöz mérhető problémát találtak. Ráczné Földi Judit ugyanis 2021. július 26-án aláírt egy előválasztási feddhetetlenségi nyilatkozatot, amely szerint nincs offshore vállalkozás az ő vagy a családja tulajdonában – miközben ugyanezen a napon egy Delaware állambeli offshore helyszínre bejegyzett vállalkozás képviselőjeként járt el.

Mindezt egy hazai cégbíróságon iktatott dokumentummal is igazoltuk.

Válasz Online cikke megállapítja, hogy a hatályos magyar cégjegyzékből ezáltal eltűnt a Ráczné által hagyott offshore-nyom; csakhogy a hivatalos szlovák nyilvántartásban máig őt szerepeltetik a Közép-Európában aktív adóparadicsomi vállalkozás képviselőjeként.

A DK-s jelölt később azt nyilatkozta a Telexnek, semmi köze a megnevezett céghez, azt állítva a lapnak, abban sem biztos, hogy hallott-e már valaha erről a vállalkozásról. 

Ráczné Földi Judit és pártja, a Demokratikus Koalíció is közölte: feljelentést tesznek a Válasz Online ellen.

A Válasz Online szerkesztősége most arra szólítja fel Ráczné Földi Juditot és a pártját, tartsák be ígéretüket, és haladéktalanul jelentsék fel a Válasz Online-t.

Újságírói praxisunk alatt ugyanis még nem találkoztunk olyannal, aki csípőből tagad egy jól dokumentált (és még bővebben dokumentálható) tényt!

Mint írják, a hasonló ügyekben eddig csak mismásolás és hallgatás volt a reakció. Most abban bíznak, hogy a DK és jelöltje tényleg bepereli lapjukat, mert ez esetben élőben tudósíthatják végig, amint a bíróság a politikust szembesíti a valósággal.

Rovatok