Index Vakbarát Hírportál

Alig marad járható híd hétvégén Buda és Pest között

2021. szeptember 24., péntek 09:29

A hétvégén tisztítják a Margit és a Petőfi hidat, ezért forgalomkorlátozásra kell számítani – közölte az FKF köztisztasági divíziója.

A közlemény szerint szombaton reggel fél 7-től délután fél 4-ig mossák a Margit hidat, míg vasárnap ugyanebben az időszakban a Petőfi hidat. Az átkelők kézi és gépi mosását környezetkímélő technológiával, egy forgalmi sáv részleges lezárása mellett végzik majd.

A Szabadság hídon pedig a villamospályát tartják karban, emiatt változik a dél-budai villamosok közlekedése a hétvégén – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A pesti oldalon a kiskörúti 47-es, 48-as és 49-es villamosok nem közlekednek, helyettük a Deák Ferenc tér és a Kálvin tér között az M3-as pótlóbusszal, a 9-es busszal, vagy a 72M trolibusszal lehet utazni, onnan a Fővám tér az M4-es metróval érhető el. A budai oldalon ezen viszonylatok helyett a Városház tér és a Móricz Zsigmond körtér közötti szakaszon a 61B jelzésű villamossal, a Savoya Park és a Móricz Zsigmond körtér közötti szakaszon pedig a 61A vagy a 17-es jelzésű villamosokkal lehet utazni.

Budán a 41-es villamos módosított útvonalon, a Villányi úton és az Alkotás utcán, a Széll Kálmán tér érintésével közlekedik. Az 56A villamos csak Hűvösvölgy és a Szent Gellért tér között, míg a 19-es villamos csak a Bécsi út és a Szent Gellért tér között jár. Kelenföld vasútállomás és a Döbrentei tér között a 19-es pótlóbusszal lehet utazni.

Pest és Buda között elsősorban az M4-es metró, továbbá a 7-es és a 133E buszok kínálnak eljutási lehetőséget.

Karbantartás miatt rövidített útvonalon közlekedik hétvégén a szentendrei HÉV is. A H5-ös csak a Batthyány tér és Békásmegyer között jár, onnan Szentendrére pedig a pótlóbuszok három különböző útvonalon jutnak el: a H5-ös pótlóbusz minden HÉV-megállóhelynél megáll, a H5E afféle expressz járatként Pomáz és Szentistvántelep megállót nem érinti, a H5A pótlóbusz pedig Békásmegyer és Pomáz között biztosít összeköttetést.

A ráckevei HÉV-vonalon is munkákat végeznek, ott már mától változásokra kell számítani. A H6-os szerelvényei pénteken csak a Közvágóhíd és Dunaharaszti külső, valamint Szigetszentmiklós és Ráckeve között, a hétvégén pedig csak a Közvágóhíd és Soroksár Hősök tere, valamint Szigetszentmiklós és Ráckeve között közlekednek. A kimaradó szakaszokon pótlóbuszok járnak. De nemcsak a tömegközlekedéssel utazóknak kell hosszabb menetidőre készülniük, hanem az autósoknak is, mivel a munkálatokhoz kapcsolódóan péntek este 10 órától hétfő hajnalig lezárják a Haraszti úton a Tájkép utcai HÉV-átjárót.

Rovatok