Index Vakbarát Hírportál

Egy fideszes, aki Gyurcsány helyett a kötelező oltással kampányol

2021. szeptember 26., vasárnap 08:08

Még júniusban indította útjára a Budai Kérdések nevű kezdeményezést Fürjes Balázs államtitkár, aki Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester felkérésére indul jövőre Budapest 3. számú választókerületében. A két politikus egy 12 pontból álló kérdőívet állított össze, amelyet 43 ezer postaládába juttattak el. A konzultáció célja az volt, hogy kikérjék a lakosság véleményét a legfőbb helyi és országos ügyekről.

A kormánypárti politikus most arról számolt be közösségi oldalán, hogy 15 ezren válaszoltak is a megkeresésre, ezek alapján pedig összeállított egy 7+1 pontból álló javaslatcsomagot is, amelyet megválasztása esetén képviselni fog az Országgyűlésben. 

A Budai Vállalások néven futó javaslatok között szerepel Buda zöldjének védelme, a János kórház teljes megújítása, vagy az MSZP-s Őrsi Gergely II. kerületi polgármesterrel közösen támogatott 56-os villamosvonal felújítása is. Ami azonban még annál is meglepőbb, minthogy egy szocialista és egy fideszes politikus közösen áll ki valamilyen ügyben, Fürjes Balázs a vállalások között megemlíti 

a kötelező védőoltás bevezetését is.

Az államtitkár ráadásul házhoz is megy, ha megkérik rá az állampolgárok, csak egy e-mailt kell hozzá küldeni neki. Legyen szó akár helyi, akár országos ügyekről, bármilyen témában lehet beszélgetni a fideszes politikussal, ígérete szerint „nincs tabu”.

Fürjes nem először nyúl kormánypárti politikustól szokatlan módszerekhez, korábban egy olyan sorozatot is elindított a Facebook-oldalán, amelyben hétről hétre válaszolt videóban az őt követők kérdéseire. Egy ilyen kérdezz-felelek videóban fejtette ki véleményét például arról is, hogy mit gondol a „NER-arisztokrácia bulvárlapokból visszaköszönő, urizáló életmódjáról”. Az Index Kibeszélő című műsorában pedig ígéretet tett korábban arra, hogy kiáll vitázni ellenzéki ellenfelével a 2022-es országgyűlési választások előtt.

Rovatok