Index Vakbarát Hírportál

Az apja fején verte szét a kapát egy fiú Lajosmizsén

2021. szeptember 27., hétfő 10:15

Egy fiú horolókapával támadt az apjára tavaly tavasszal, és kis híján megölte – számolt be róla a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

Az ügyészség közleményben tudatta, hogy a támadó indulatos és agresszív természetű férfi, aki apjával együtt lakott egy lajosmizsei házban. A viszonyuk nem volt felhőtlen, és 2020. április 18-án este is sikerült összeveszniük az ingatlan udvarán. Az apa – ismerve utódja vérmérsékletét – a ház szobájába menekült. A fiú az udvaron felkapott egy horolókapát, és az apja után futott. Előbb betörte a ház ajtajának üvegét, majd bement a szobába, és a magával vitt kapával az apja fejét többször megütötte; akkorákat suhintott az eszközzel, hogy annak a feje is letört a nyeléről.

Miután agyba-főbe verte az apját, a fiú magára hagyta a rossz állapotban lévő áldozatát, és a kezében lévő kapanyelet az udvaron elhajította. 

Az apa a bántalmazás miatt a fején, a mellkasán és a karjain több sérülést, köztük életveszélyes sérülésként a homlokcsont mindkét oldalának darabos törését és agyzúzódást szenvedett.

A jelenleg más ügyben letartóztatásban lévő vádlottat a főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Rovatok