Index Vakbarát Hírportál

Gyerekek raboltak ki gyerekeket egy játék pisztollyal a Gellért-hegyen

2021. szeptember 27., hétfő 07:53

Egy háromfős társaság egy fegyvernek látszó tárggyal kirabolt négy fiatalt a Gellért-hegyen, de a rendőrök gyorsan elfogták az elkövetőket, akik közül a legidősebb is csak 18 éves – adta hírül a police.hu.

A rendőrségi portál beszámol róla, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint 2021. szeptember 19-én 21 óra körül a Gellért-hegyen megfenyegettek négy fiút, és értékeik átadására szólították fel őket. 

Az egyik elkövető a nyomaték kedvéért egy valódinak tűnő pisztolyt is elővett a zsebéből.

A rablók egy mobiltelefonnal és egy fülhallgatóval rövidítették meg áldozataikat, majd gyorsan leléptek a helyszínről. A bűntényben nem sérült meg senki, a kirabolt fiatalok csak másnap, szeptember 20-án tettek bejelentést a rendőrségen.

A BRFK Rablási Osztályának nyomozói gyorsan azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket 2021. szeptember 24-én XI. kerületi tartózkodási helyükön elfogtak és előállítottak. 

Egyiküknél megtalálták és lefoglalták a rablásnál használt fegyvert is, amiről kiderült, hogy egy játék pisztoly.

A 18 éves K. Balázst, a 16 éves F. R.-t és a 14 éves F. A.-t kétrendbeli rablás bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A gyanúsítottak kihallgatásuk során beismerő vallomást tettek.

Rovatok