Index Vakbarát Hírportál

Lamborghinit, Bentley-t és Porschékat árverezett el a NAV

2021. szeptember 28., kedd 21:44

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elárverezi azokat a luxusautókat, amelyeket milliárdos adócsalással vádolt bűnszervezetektől foglaltak le.

Összesen négy jármű került kalapács alá, egy Lamborghini, egy Bentley és két Porsche. A Bentley Continental becsült ára 77 millió forint, a Porsche Panamera 971-é 30 millió, a Lamborghini Aventadoré 94 millió forint. Ehhez képest a legolcsóbb autóra 15 millió forinttól, a legdrágább autóra 47 millió forinttól lehetett licitálni.

A Blikk a NAV-tól megtudta, hogy 71 millió forintért kelt el a Lamborghini, míg 54 millióért a Bentley. Tájékoztatásuk szerint szerint a bűnbanda az Európai Unióból nettó áron vásárolt élelmiszeripari termékeket, sajtot, csokoládét és kávét. Azokat itthon nagykereskedőknek, szállodai beszállítóknak adta tovább. Az árut negyedévente cserélődő, „bukó” cégek révén szerezték be, amelyek vagy nem nyújtottak be bevallást, vagy fiktív adatokat közöltek, így csökkentve a fizetendő adót.

Az értékesítés jogosságát viszont vitatja egy német hitelintézet, ugyanis azt állítja, hogy a luxusautók az ő tulajdonában vannak, az adócsalók pedig csak tartós bérleti szerződéssel rendelkeztek a gépkocsikra. Ezért jogi lépéseket tesznek.

Rovatok