Index Vakbarát Hírportál

Szijjártó Péter: Nekem ez nem okoz semmiféle izgalmat

2021. szeptember 28., kedd 07:34

A közbeszerzési szabályoknak megfelelően írtak alá bérleti szerződést arra a magángépre, amellyel Szijjártó Péter egy hete Pozsonyba utazott. A külgazdasági és külügyminiszter az RTL Klub kérdésére elmondta: nem tudja, mennyibe került az út a szlovák fővárosba.

Hadházy Ákos országgyűlési képviselő derítette ki, hogy a miniszter a Wellis Zrt. egyik üzleti magángépén tette meg az utat Pozsonyba. A cég egyébként tavaly hárommilliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott.

Egy olyan vállalkozónak adtak hárommilliárd adófizetői támogatást, aki korábban meg tudott vásárolni egy sugárhajtású luxusrepülőgépet, majd most Pozsonyba ezzel utazott a külügyminiszter

 − mondta az üggyel kapcsolatban Hadházy Ákos, aki szerint ez egy demokráciában megengedhetetlen.

Én elhiszem, hogy még vannak olyanok, akiknek még izgalmas, ha az ember repülőre száll, vagy más közlekedési eszközt választ. De higgyék el, nekem ez nem okoz semmiféle izgalmat. Nekem ez egy munkavégzés-technikai kérdés. Ha azt mondják, hogy ekkora kell odaérni, és azzal kell mennem, akkor én odamegyek, és azzal megyek

− reagált Szijjártó Péter, aki kiemelte, hogy nem foglalkozik azzal, milyen közlekedési eszközzel utazik. A külgazdasági és külügyminiszter a honvédség egyik gépével repült tovább New Yorkba.

Rovatok