Index Vakbarát Hírportál

Erzsébetváros tiltakozik és pénzt követel az ellenzéki kerületeknek

2021. szeptember 29., szerda 11:17 | aznap frissítve

Erzsébetváros képviselő-testülete – a Fidesz képviselőinek távolmaradása mellett – egyhangúlag megszavazta azt a nyilatkozatot, amelyben a VII. kerület vezetése elítéli az ellenzéki vezetésű kerületekben élő polgárok diszkriminációját. Mint írják, a kormány őket politikai alapon bünteti. A nyilatkozat emlékeztet, hogy a kormány több mint 14,7 milliárd forintot adott a fideszes vezetésű fővárosi kerületeknek, útfelújításra, játszótér kialakítására, sportliget vagy Duna-parti sétány fejlesztésére. Ezzel szemben az ellenzéki vezetésű kerületek egyetlen fillért sem kaptak. 

Nekik nem jár ugyanaz, mint a kormánypárti vezetésű települések lakóinak. A kormány intézkedései következtében az ellenzéki vezetésű kerületekben, településeken élő polgároknak életminősége jelentős mértékben romlik

– közölték. Szerintük rosszabb állapotú utakon kell közlekedniük, a gyerekeiknek kevesebb játszótér jut, és nem járhatnak uszodába, nincs sportolási lehetőségük, kevesebb lesz a zöldfelület, kevesebb szociális bérlakáshoz juthatnak az ellenzéki vezetésű települések lakói.

A városrész vezetése felszólította az erzsébetvárosi Fidesz képviselőit, tegyenek meg mindent, vessék latba befolyásukat, hogy Erzsébetváros lakói ugyanolyan elbánásban, ugyanolyan pénzügyi támogatásban részesüljenek, mint a kormánypárti kerületek lakói.

Rovatok