Index Vakbarát Hírportál

Eljátszotta a rablást, hogy lecsukják

2021. szeptember 29., szerda 12:01

Hatóság félrevezetése miatt indult eljárás azzal a férfival szemben, aki a vád szerint azért színlelt rablást, mert válságos élethelyzetében börtönbe akart kerülni  közölte az ügyészség.

A vádirat szerint az elkövető 2020 novemberében elvesztette a munkáját és szállását, a családjával is megszakadt a kapcsolata. Élethelyzetéből nem látott kiutat, ezért elhatározta, hogy börtönbe juttatja magát, hogy legalább legyen hol aludnia.

A férfi ezért 2020. november 25-én bement egy komáromi dohányboltba, az eladótól először egy doboz cigarettát kért, majd közölte, hogy kéri a bevételt. Szándékának nyomatékául kezét a háta mögé tette, mintha fegyvert tartana magánál. Ekkor érkezett meg az üzletbe az eladó férje, akinek az elkövető javasolta, hogy hívják ki a rendőrséget.

Amíg az eladó a rendőrséget értesítette, az elkövető nem kísérelte meg elhagyni a helyszínt. Megvárta, hogy a rendőrség megérkezzen, majd a vele szemben intézkedő rendőrökkel többször közölte, hogy rablást szándékozott elkövetni, a dohánybolt bevételének megszerzése volt a célja.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Komáromi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben a férfival szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki.

Rovatok