Index Vakbarát Hírportál

Vallomást tett a férfi, akit a soroksári futónő meggyilkolásával vádolnak

2021. szeptember 30., csütörtök 10:30

Három év hallgatás után vallomást tett a soroksári futónő meggyilkolásával vádolt R. Szilveszter. 

A férfi levélben közölte a vallomását, amelyet Kárpáti György bíró olvasott fel egy tárgyaláson. A Blikk szerint R. Szilveszter azt állítja, hogy 2013. szeptember 25-én biciklivel haladt, amikor észrevette a fűben fekvő nőt. Mikor megnézte, látta rajta, hogy halott.

Az áldozaton ékszert keresett, de közben megvágta magát véletlenül bicskával – írta a GYANÚSÍTOTT. 

Ezt követően az áldozat telefonjával távozott a helyszínről, és csak egy tévéműsorból értesült arról, hogy a nő gyilkosság áldozata lett. 

Vagyis R. Szilveszter továbbra is tagadja a gyilkosság elkövetését.

A vádirat szerint viszont a férfi ölte meg a családanyát. A 36 éves Kardosné Gyurik Krisztina 2013. szeptember 25-én Budapest XXIII. kerületében, Szigetdűlőn kora este futni indult, amikor megtámadták, brutálisan megverték, megkötözték és megerőszakolták, mielőtt egy zsineggel megfojtották volna. A rendőrök mindegyik 17 és 70 év közötti férfitól DNS-mintát vettek, aki három kilométeres sugarú körön belül lakott, de a nyomozás így sem vezetett eredményre csaknem öt éven át. A gyilkos fejére ezért ötmillió forintos vérdíjat tűztek ki.

A gyilkost öt évig nem találták, csak 2018-ban akadtak nyomára a rendőrök laboratóriumi minták alapján.

R. Szilveszter akkor már betörések miatt börtönben ült. Egy hónappal a gyilkosság után Sopronkőhidára vitték, és nála volt áldozata mobilja, amelyet letétbe helyezett a többi tárgyával együtt. Amikor gyanúsítottként őrizetbe vették a siófoki ügyek miatt, megvizsgálták a letétbe helyezett tárgyakat is. Ezek egyike egy Sony Ericsson mobiltelefon volt, amelyet éveken át őrizgettek anélkül, hogy tudták volna, eredetileg a brutálisan meggyilkolt soroksári futónőé. Ez a mobiltelefon végig letétben maradt azt követően is, hogy R. Szilvesztert néhány héttel a gyilkosság után elkapták.

R. Szilveszter DNS-e egyezik a helyszínen talált nyomokkal. A férfi ezt korábban azzal magyarázta, hogy a környéken járva látta, hogy egy férfi bántalmaz egy nőt, és megállt segíteni, megütötte az elkövetőt, ekkor sérült meg. Ennek ellentmond, hogy a férfi DNS-e, ondó és nyál a Gyurik Krisztina megfojtásához használt kötélen és az áldozat testén is kimutatható volt. 

R. Szilveszter ellen 2019 júliusában emeltek vádat a futónő meggyilkolása miatt.

Azóta is börtönben tartják, az ítéletre egyelőre még várni kell. 

Rovatok