Index Vakbarát Hírportál

Tényleg? Gyurcsány Ferenc kérdésekkel felel Karácsony Gergelynek

2021. október 1., péntek 15:44

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje nyerte a kedd este zárult ellenzéki előválasztás első fordulóját a kormányfőjelöltek között. Második helyen az MSZP, a Párbeszéd és az LMP által támogatott Karácsony Gergely főpolgármester végzett, míg a harmadik helyre Hódmezővásárhely polgármestere, Márki-Zay Péter ért oda.

Karácsony Gergely az előválasztás első fordulójának eredményeit a közösségi oldalára feltöltött videóban értékelte, ahol úgy fogalmazott: 

Az első fordulóban mindenki a szíve szerint szavazhatott. Hatalmas dolog, hogy hatszázezer ember elment szavazni, de tudnunk kell, hogy az Orbán-kormány leváltásához legalább négyszer ennyire lesz szükség.

Hozzátette: a kormányváltás után igazságtételnek kell következnie, majd az ország újraegyesítésének és a polgárháborús hangulat megszüntetésének.

Elmondása szerint több kérdés maradt most, köztük az egyik: ki az, aki integrálni képes, és nem megosztani?

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke pénteken reagált közösségi oldalán Karácsony Gergely okfejtésére, miszerint az ellenzék megosztott, és szerinte a 2010 előtti időszak osztja meg őket:

Tényleg? Akkor kérdezem: Ki szakított az MSZP-vel és alapított új pártot 2010 után? Ki szövetkezett az MSZP-vel és fogadja el annak támogatását 2010 után különböző posztokra jelentkezve? Szóval?

Rovatok