Index Vakbarát Hírportál

Vona Gábor mérges, Dobrev Klára ünnepel, de mit lép erre Karácsony Gergely?

2021. október 1., péntek 20:30

Az ellenzéki előválasztás első fordulójának hivatalos eredményei után megindult a helyezkedés, a győztest máris vesztesnek tekintik szövetségesei, Vona Gábor pedig az Indexen engedte ki a gőzt egy publicisztikában. Orbán Viktor közben a nyugdíjasoknak üzent, Putyin elzárta a gázcsapot, mi pedig bemutattuk, hogy a sportoló is ember. Erről írt az Index pénteken.

Miközben Európa üres gáztározókkal imádkozik az enyhe télért, az energetika nagy kópéja, Vlagyimir Putyin orosz elnök emelte a tétet, éselzárta az Ukrajnán keresztül hazánkba gázt szállító vezetéket. Hogy ez kinek áll érdekében, kell-e tartanunk a következményektől és hogy jön ide Paks, az kiderül cikkünkből.

Minden hivatalos eredmény megszületett az előválasztás első fordulójáról, mi pedig megnéztük, kik voltak a legnagyobb nyertesek, és azt is, hol mehetnek biztosra és hol vérezhetnek el 2022-ben a Demokratikus Koalíció jelöltjei. A legfontosabb adatokat itt találja.

Vona Gábor az Indexen elemezte a Jobbik szereplését, öt pontba szedve, miért vallott kudarcot Jakab Péter. Szerinte a pártelnöknek kellett kiinnia a gőzölgő DK-bilit, a kampány elhibázott volt, pedig erről figyelmeztette is Jakabot. Mérges, mert igaza lett. Olvassa el Vona Gábor publicisztikáját!

Dobrev Klára első fordulós győzelme után összefogott a második helyezett Karácsony Gergely és az előválasztás meglepetésembere, Márki-Zay Péter. Abban egyetértenek, hogy a DK-s jelölttel nem lehet választást nyerni, már csak arról az apróságról kell megegyezniük, melyikük legyen a miniszerelnök-jelölt. Bővebben itt.

Orbán Viktor szokásos pénteki interjújában az előválasztás helyett a nyugdíjasokra koncentrált, és elmondta, hogy novemberben jön a pénzes postás, egységesen nyolcvanezer forintos prémiummal. De lesz, aki ennél is többet kaphat. A bejelentés részletei itt.

Az Index új sorozatot indított, amelyben hazai sportolókat mutat be egy kicsit más szemszögből. Ezúttal nem az érmek, eredmények kerülnek előtérbe, hanem ők maguk mesélnek a küzdelmeikről. A sportoló is ember első részében a háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok úszó, Késely Ajna beszélt arról, hogy az elmúlt két évben megjárta a poklot.

FEMINA: Állásinterjúra készül? A legtöbb vezető vagy HR-es bevet néhány alapkérdést a meghallgatásokon, amelyekre nem is olyan egyszerű jó választ adni. Egy HR-szakértő mesélt arról, melyek ezek, és azt is elárulta, hogyan ajánlott rájuk reagálni. Leghasznosabb tanácsait vette sorra a Femina cikke.

DÍVÁNY: Ma már természetesnek vesszük a hűtőgép, a porszívó vagy a mosógép létezését, de alig egy évszázaddal ezelőtt még tudományos-fantasztikus művekbe illőnek számítottak ezek a találmányok. A Dívány cikkéből kiderül, hogyan és mikor születtek a legfontosabb háztartási gépek.

AZ ÉN KUTYÁM: A kutatók szerint a sarkvidéki kutyákat az európai kereskedelem formálta, mégpedig évezredekkel ezelőtt. Az ebeket sajnos nem csak szánhúzásra használták, erről olvashat az Az Én Kutyám cikkében.

Rovatok