Index Vakbarát Hírportál

Mindenki csak les majd, hogy lehet ilyen idő

2021. október 1., péntek 06:26

Elhagyja Magyarország területét a csapadékos időjárást okozó hidegfront, mögötte nyugodtabb időre számíthatunk a hét hátralevő részében. Péntek délelőtt azonban még itt-ott előfordulhat gyenge eső − derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Október első napja borult, párás, ködös idővel indít. Az ország középső és keleti tájain lassan, fokozatosan javulnak majd a látási viszonyok, később a felhőzet is a szakadozni kezd, több-kevesebb napsütés szinte mindenütt valószínű. Nyugatabbra naposabb idő várható. A reggeli és délelőtti órákban a borult vidékeken elvétve gyenge eső, szitálás előfordulhat. A szél csupán Magyarország északnyugati részein erősödhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 21 fok között várható.

Este egyre inkább csak az ország északi felében számíthatunk felhősebb körzetekre, másutt többnyire derült lesz az ég. A pára- és ködképződés több helyen valószínű, számottevő csapadék azonban nem valószínű. Késő estére 10 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat egyes fokú figyelmeztető előrejelzést adott ki péntek hajnalra ködképződés miatt. Mint írják, a Duna–Tisza közén sűrű köd képződhet, a látásviszonyok csak napközben javulnak. Ködfoltok kialakulása máshol sem zárható ki, azonban ezek sekélyebbek lehetnek − olvasható a szöveges figyelmeztetésben.

Rovatok