Index Vakbarát Hírportál

Vadászok termesztettek kannabiszt Devecsernél

2021. október 1., péntek 08:42 | aznap frissítve

Furcsa ügyben intézkedett nemrégiben a rendőrség. A Veszprém megyei Devecseren egy 298 tőből álló kannabiszültetvényre bukkantak, és még augusztusban nyomozást rendeltek el.

A Blikk úgy tudja, hogy a kannabiszültetvény a helyi vadásztársaság területén volt. Egy 24 és egy 52 éves férfit fogtak el, akik vadászok. Mivel fegyverrel rendelkeztek, a Terrorelhárító Központ munkatársai is besegítettek a két héttel ezelőtti elfogásukban.

Összesen hatezer hektár a vadásztársaságunk területe, amit fizikai képtelenség bejárni. A tagjainknak semmilyen rálátása nem volt a tevékenységükre, ekkora területet lehetetlen átfésülni a bejárásokon. Még most sem tudjuk pontosan, hogy hol volt az ültetvény. A rendőrség még nem keresett meg hivatalosan. Azt sem tudjuk, mióta csinálhatták, semmi szokatlant nem láttunk rajtuk

 nyilatkozta a lapnak a vadásztársaság elnöke. Molnár Levente, Tüskevár polgármestere, aki a vadásztársaság titkáraként gyakran jár a területen, szintén megszólalt. Jól ismerte az azóta letartóztatott fiatalt, Szilárdot és az egyébként méhészettel foglalkozó Zsoltot is, aki évtizedek óta az egyesület tagja.

Az idősebb férfi vadászmester volt, minden, a vadászattal kapcsolatos feladatért ő felelt. Így a kilövéseket, leadásokat, elszámolásokat és a vadkíséréseket is ő intézte. A munkáját mindig tökéletesen végezte, soha nem volt rá panasz. Még mindig azon gondolkodunk, miért nem tűnt fel senkinek ez az egész, pedig heti szinten találkoztam velük. Az elfogásuk előtti napokban helikopter és drón is körözött a levegőben, elképzelhető, hogy így bukkantak az ültetvényre a rendőrök.

Rovatok