Index Vakbarát Hírportál

Márki-Zay: Ha nem tudom meggyőzni Karácsonyt, én lépek vissza

2021. október 5., kedd 21:58

Ha nem tudja meggyőzni Karácsony Gergelyt arról, hogy lépjen vissza, akkor ő fogja ezt megtenni – mondta Márki-Zay Péter kedd este az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Az, hogy én kijelentettem, hogy erre is hajlandó vagyok, az még nem azt jelenti, hogy ebben is megállapodtunk volna

– tette hozzá gyorsan a miniszterelnök-jelölt. Márki-Zay azt nem árulta el, hogy mivel tervezi meggyőzni Karácsonyt, de azt is elismerte, hogy a budapesti főpolgármesternek abban igaza van, hogy ha ő lép vissza Márki-Zay Péter javára, akkor a szavazói egy része átszavazhat Dobrev Klárára, míg fordítva ez nem valószínű.

A műsorban Márki-Zay elnézést kért egy korábbi kijelentéséért is, nevezetesen azért, miszerint „Dobrev Klárával nem lehet Orbán Viktort leváltani”. Hozzátette: a közvélemény-kutatások szerinte ezt mutatják, majd elismerte, hogy a Demokratikus Koalíció nélkül nem lehet leváltani Orbánt.

Nemrég derült ki – az Index írta meg először –, hogy Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter nem szerepelhet közös miniszterelnök-jelöltként az előválasztás második fordulójában. Márki-Zay Péter szerint a „Jobbik–DK-koalíció” fúrta meg ezt a közös indulásukat. 

Rovatok