Index Vakbarát Hírportál

Még mindig nem emeltek vádat Borkai Zsolt zsarolói ellen

2021. október 6., szerda 22:55

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Fővárosi Főügyészség vádat emelt „az ördög ügyvédje” ellen, és bár az ügyészségi közleményben nem nevezték meg, kiderült, hogy Czeglédy Csaba áll a blog mögött. Az ügyészség szerint „egy ügyvéd foglalkozású férfi egy többszörösen büntetett társa segítségével különleges személyes adatokat tartalmazó, szexuális tartalmú fénykép- és videófelvételeket hozott nyilvánosságra az interneten, amivel az érintetteknek jelentős érdeksérelmet okozott”.

Az említett társ H. Csaba, akivel Czeglédy Csaba korábban együtt kezelte a Borkai Zsolt valódi arca nevű Facebook-oldalt. Az ugytudjuk.hu a Fővárosi Főügyészségnél megérdeklődte, hogy a volt győri polgármesterről készült videóval kapcsolatos zsarolás ügyében történt-e vádemelés. Bagoly Bettina szóvivője azt a választ adta:

A kérdezett ügyben tájékoztatom, hogy az ügyben vádemelés nem történt, a nyomozás folyamatban van, hét gyanúsított szerepel az eljárásban.

Az ügyészség a Borkai-ügyet korábban egyben kezelte. Borkai Zsolt, Győr korábbi fideszes polgármestere és társai már a megjelenése előtt tudtak arról a videófelvételről, amely egy jachton készült egy orgiáról, melyben ők is részt vettek. Az ügyészség szerint Czeglédy Csaba ezeket a felvételeket hozta nyilvánosságra 2019 októberében, függetlenül attól, hogy a videóval közben mások zsarolni próbálták a volt polgármestert.

Miután képbe került „az ördög ügyvédje”, a hatóság idén augusztusban kettéválasztotta az ügyet. Bár „az ördög ügyvédje” ellen vádat emeltek, a zsarolók esetében ez még nem történt meg.

Rovatok