Index Vakbarát Hírportál

Gulyás Gergely: az Európai Unióhoz jó, Brüsszelhez rossz viszony fűzi Magyarországot

2021. október 7., csütörtök 21:20

Az unióhoz jó, Brüsszelhez rossz viszony fűzi Magyarországot  – jelentette ki  Gulyás  Gergely  a Tisza-parti esték programsorozat keretében tartott csütörtöki előadásán Szolnokon. 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter elfogadhatatlannak nevezte az a szándékot, hogy Brüsszel irányítsa a tagországokat minden kérdésben. 

Ez ellen küzdeni kell: Brüsszel nem Moszkva, és az EU nem a Szovjetunió

– fogalmazott a tárcavezető, aki szerint ebben a harcban nem vagyunk egyedül: szövetségeseink a visegrádi és a közép-európai országok, és attól sem kell tartani, hogy ebben a vitában Magyarországot hátrány éri. 

A következő hét évben is folyamatosan rendelkezésre állnak majd az uniós és hazai források. Ez nem adomány: semmivel több köszönettel nem tartozunk ezért az EU-nak, mint amennyivel a közösség tartozik nekünk

– mondta Gulyás Gergely. Ugyanakkor úgy vélekedett, hogy az unió és Magyarország, illetve az unió és a közép-európai országok között kíméletlen kulturális küzdelem zajlik, amit a nyugat-európai elit intoleranciája jellemez, és a választások előtti hónapokban ezek a viták egyre élesebbek lesznek, mindent meg fog tenni az unió, hogy „az akaratát ránk erőltesse”.

Egyetlen politikai ténnyel nem tudnak mit kezdeni: a magyar választók akaratával

– jelentette ki, hozzátéve, hogy ezért lesz nagy jelentősége a gyermekvédelmi vitáknak és ezért javasolta a kormány a népszavazást is ebben a témában.

(Borítókép: Gulyás Gergely Szolnokon. Fotó: Mészáros János / MTI)

 

Rovatok