Index Vakbarát Hírportál

Megszűnő agrároktatás – kétséges a hallgatói érdekképviselet függetlensége?

2021. október 7., csütörtök 17:43

Több hét elteltével sem sikerült megtudnia Magyar Narancsnak a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Georgikon campusa hallgatóinak véleményét: mit szólnak ahhoz, hogy Keszthelyen 2025-re megszűnik az agrár felsőoktatás. Kérdéseik megválaszolásához a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) közreműködését kérték, ahonnan azt az ígéretet kapták, segítenek keresni olyan diákot, aki nyilatkozna.

A HÖOK a lap ismételt megkeresésére az egyetem rektorának nyilatkozatára hivatkozva azt közölte, valami félreértés lehet, nem szűnik meg az agrár felsőoktatás Keszthelyen. A portál szerint azonban a rektor nyilatkozata nem cáfolta a campus bezárását. 

Kiderült: a független hallgatói önkormányzatnak engedélyeztetni kell a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem vezetésével, hogy tagja nyilatkozhasson.

A lap azt írta: a hallgatói önkormányzat szervezeti és működési szabályzata kizárja a felsőoktatási intézmény vezetésének beavatkozását. Megkeresték az egyetemet is, miért kell engedélyeztetni a hallgatói önkormányzat számára a nyilatkozatot, választ nem kaptak.

Rovatok