Index Vakbarát Hírportál

Szélben nem lesz hiány, de vitorlázni azért nem érdemes

2021. október 8., péntek 18:53

Este jobbára derült vagy gyengén felhős lesz az ég, inkább csak a déli részeken lehetnek felhősebb körzetek, de számottevő csapadék ott sem valószínű. Az északkeleti szél többfelé élénk lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 9 fok között alakul. A szélvédett tájakon, völgyekben akár több fokkal fagypont alá is hűlhet a levegő, illetve talaj menti fagy többfelé előfordulhat.

Szombat délelőtt jobbára derült vagy gyengén felhős, napos idő lesz, majd a nap második felében az Alföldön délkelet, kelet felől növekedni kezd a felhőzet, és este, késő este a délkeleti határvidéken már eleredhet az eső.

Nagy területen kísérik élénk, néhol esetleg erős lökések az északkeleti szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Vasárnap főleg délelőtt lehetnek napos körzetek. Délkelet felől egyre többfelé beborul az ég. Többfelé várható eső, zápor, nagyobb mennyiségű csapadék az Alföldön valószínű. Az északi, északkeleti szelet sokfelé élénk lökések kísérik.

A hőmérséklet hajnalban általában 2 és 8 fok között várható, de a kevésbé felhős, szélvédett tájakon 0, mínusz 3 fok is lehet. A csúcsérték többnyire 8 és 13 fok között alakul.

Hétfőn nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Több helyen előfordulhat eső, zápor, a nyugati megyékben kisebb a csapadék esélye. Az északi, északnyugati szelet élénk, az Észak-Dunántúlon helyenként erős lökések kísérik.

A minimum-hőmérséklet általában 2 és 9, a maximum 9 és 15 fok között várható.

Rovatok